Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Amalie Stalheim, David Huang & Guro Kleven Hagen

22 mars, 17:00 - 19:00

FRANSKA SONATER & SUITE ITALIENNE OCH TRANSFIGURED LIGHT

Cellisten Amalie Stalheim är norska och en av skandinaviens mest lovande unga musiker. Hon vann Solistpriset 2018, som utdelas av Kungliga Musikaliska Akademien och är Sveriges största solisttävling. I och med detta är hon 2018–2020 Sveriges Radios P2:s ”Artist in Residence”. Tidigare har Amalie vunnit första pris i Ljunggrenska tävlingen för unga musiker (2015) och Yamaha Music Foundation Europe Competition. På Verbier Festival i 2016 mottog Amalie det prestigefyllda Firmenich-priset. Säsongen 2018/2019 inkluderar soloframträdanden med Kungliga Filharmonikerna, Göteborgs Symfoniker, Nordiska Kammarorkestern, Malmö SymfoniOrkester, Sveriges Radios Symfoniorkester och Norska Radions Symfoniorkester.

Solistpriset genomförs av Kungl. Musikaliska akademien i samarbete med Sveriges Radio, Berwaldhallen, Musik i Syd, Göteborgs Symfoniker samt Inge och Einar Rosenborgs stiftelse för svensk musik. Även Malmö Live Konserthus och Norrbottensmusiken bidrar till priset.

Amalie studerar nu för Torleif Thedéen och Kathryn Stott för att ta solistdiplom vid Norges Musikhögskola. Hon spelar på en cello byggd av F. Ruggieri 1687.

 

År 2014 var det den svensk-kinesiske pianisten David Huang som vann Solistpriset och utsågs till P2 Artist in Residence på Sveriges Radio, vilket lett till åtskilliga inspelningar och framträdanden. David Huang är en flitigt engagerad kammarmusiker på musikfestivaler runt om i landet. Han har erhållit flera priser vid diverse nationella tävlingar. Han har studerat för professor Stefan Bojsten vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, för Jiri Hlinka och Håvard Gimse vid Barratt Dues musikinstitut i Oslo (Mastersexamen) och fick sitt solistdiplom vid Edsbergs slott för professor Mats Widlund 2015.

 

 

 

 

 

Guro Kleven Hagen är trots sin ungdom redan en mångfaldigt prisbelönad och internationellt uppmärksammad violinist, bland annat mottog hon det norska solistpriset 2010. Hon var också den första norska musiker att vinna den internationella Yehudi Menuhin-tävlingen samma år. Guro Kleven Hagen gjorde debut 2011 som solist i Tjajkovskijs violinkonsert med Oslo-Filharmonien under ledning av Jukka-Pekka Saraste och har sedan dess spelat med flera stora orkestrar. Sedan våren 2018 är hon konsertmästare i Norska National-operans orkester. Violinen som Guro Kleven Hagen spelar på är den så kallade Kreisler-Bergonzi, byggd 1735–1740 och med Fritz Kreisler och Itzhak Perlman som tidigare ägare.

Tid:                      22 mars, kl 17.00

Plats:                  Aulan Osbeck, Campus Laholm

Konsertpris: 100 kr/medlem och 150 kr/icke medlem. Biljetter till konserterna kan köpas i Bokhandeln Laholm eller genom att klicka på knappen köp biljett samt vid entrén på konsertdagen.

Detaljer

Datum:
22 mars
Tid:
17:00 - 19:00
Webbplats:

Arrangörer

Laholms Konsertförening

Plats

Aulan Osbeck, Campus Laholm
Skottegränd 3 Laholm, 31231 Sverige + Google Map