Calefax Reed Quintet

16 februari, 2020, 17:00

FLYTTFÅGLAR

Calefax är en sammansvetsad träblåskvintett som i över tre decennier hyllats för virtuost spelande, briljanta arrangemang och innovativa scenpresentationer. Ensemblen, som till skillnad från en traditionell träblåskvintett endast består av rörblåsinstrument, är en inspirationskälla för unga blåsare världen över. Calefax presenterar sina program på ett äventyrligt sätt samt har en unik varierad repertoar med musik från 1100-tal fram till idag. Ensemblen framför egna arrangemang och nybeställda kompositioner för den unika kombinationen av oboe, klarinett, saxofon, basklarinett och fagott, och är öppen för influenser från världsmusik, jazz och improvisation. Ensemblen har samarbetat med bland annat pianisterna Jean-Yves Thibaudet och Ivo Janssen, violinisterna Liza Ferschtman och Claude Chalhoub, sångarna Lenneke Ruiten och Christianne Stotijn, trombonisten Christian Lindberg, Tony Overwater Trio, Cappella Amsterdam, trumpetarna Eric Vloeimans och Marco Blaauw, percussionisten Arnold Marinissen, klarinettisten Kinan Azmeh, koreograferna Boukje Schweigman och Sanne van der Put och bildkonstnärerna Jaap Drupsteen och Wouter van Reek. Calefax framförde också ledmotivet till den holländska filmen De Nieuwe wildernis från 2013. Calefax har släppt 19 cd-skivor på det tyska bolaget MDG och på sitt eget bolag RIOJA Records. Ensemblen har turnerat i Europa, Ryssland, Kina, Indien, Turkiet, Japan, Sydafrika, Brasilien och USA.

Oliver Boekhoorn (oboe), Ivar Berix (klarinett), Raaf Hekkema (saxofon),

Jelte Althuis (basklarinett), Alban Wesly (fagott)

Tid:                      16 februari, kl 17.00

Plats:                  Laholms Teater

Konsertpris: 100 kr/medlem och 150 kr/icke medlem. Biljetter till konserterna kan köpas i Bokhandeln Laholm eller genom att klicka på knappen köp biljett samt vid entrén på konsertdagen.

16 februari, 2020