Quilty – irländsk folkmusik när den är som bäst!

25 oktober, 21:00

Quilty bildades 1993 och är närmast att betrakta som levande legender på den irländska folkmusikscenen i Norden. Med sitt förtätade samspel och sitt egenhändigt framslipade sound har bandet satt sin prägel på den irländska folkmusiken och hänfört sin publik inte minst genom sina tre album A Drop Of Pure, I´m Here Because I´m Here och Apples In Winter. Till jubileumsåret 2018 släpptes det fjärde albumet Quilty 25.

I oktober 2019 sjösätter Quilty ett nytt program med sånger om Havet… Här ryms sea shanties, stämningsfulla sjömansvisor om valfiske, kärlek, pirater och andra äventyr, emigrantvisor och förstås svängiga reels, jigs och hornpipes.

Dag Westling  (sång, gitarr, 5 string banjo, tin whistle) har också spelat i irländska gruppen Eitre och gjort div. musikaliska samarbeten med bl.a. Sofia Karlsson, och inte minst medverkat på Tomas Ledins album ”Höga Kusten”. Dag uppträder regelbundet även som soloartist.

Gideon Andersson (bouzouki, bodhran, mandolin, sång) har varit bandledare i  symfonirockbandet Tribute  på 80‐talet. Han har turnerat med Sofia Karlsson och gjort gemensamma projekt med klassiske tuba‐virtuosen Öystein Baadsvik.

Esbjörn Hazelius (fiol, sång, gitarr): känd från Jul i Folkton, Hazelius‐Hedin, Eitre, som soloartist och från musikaliska samarbeten med Sofia Karlsson, Ale Möller Band m.fl. Esbjörn har även producerat och medverkat på Tomas Ledins album ”Höga Kusten”.

Staffan  Lindfors (kontrabas). Den tidigare bandmedlemmen Staffan återförenades till jubileumsturnén och är numera permanent i Quilty. Även Staffan har turnerat med Sofia Karlsson, men mest känd är han som basist i Östen med Resten.

Tid:                     25 oktober, insläpp  kl 20.00 konserten börjar kl 21.00

Plats:                  Strandhotellet Mellbystrand

Konsertpris: 100 kr/medlem och 150 kr/icke medlem. Biljetter till konserterna kan köpas i Bokhandeln Laholm eller genom att klicka på knappen köp biljett samt vid entrén på konsertdagen.

Strandhotellet Mellbystrand