Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Ruby Hughes, Mime Yamahiro-Brinkmann & Jonas Nordberg

13 oktober, 2019, 17:00

OBS! Konserten har blivit inställd pga att Laholms kommun gav tillstånd till Postkodslotteriet att arrangera GRANNYRA på Stortorget i Laholm samtidigt som vår konsert. Vi ville inte utsätta vare sig artister eller vår publik för den störning musiken via stora högtalaranläggningar skulle innebära för vår egen konsert.

HEROINES OF LOVE AND LOSS

För Ruby Hughes har musik från 1500- och 1600-talet alltid fascinerat, och då särskilt den intima och avslöjande kammarmusiken. Kärlek och förlust var teman som låg dåtidens poeter och tonsättare varmt om hjärtat. Den kvinnliga rösten har genom historien spelat en avgörande roll, just genom sin stora uttrycksfullhet – kvidande, tröstande, genomträngande. Men det var först under 1500-talet, i samband med den italienska operans födelse, som den fick vingar och lyfte till både högre höjder och musikalisk betydelse.

Ruby Hughes är en enastående engelsk vokalmusiker som specialiserat sig på den tidiga musiken, även om hon med stor framgång också sjunger Schubert och Mahler. Hon har tidigare samarbetat med bland annat Musica Vitae i flera olika program, samt gjort ”Heroines of Love and Loss” på turné både i Sverige och utomlands.

Mime Yamahiro-Brinkmann är uppvuxen i ett hem fyllt med musik, varför yrket som musiker blev självklart. Efter examen vid Toho gakuen School of Music i Tokyo, följde studier för Jaap ter Linden på Konservatoriet i Haag. Sedan studierna har Mime arbetat med de främsta barockensemblerna, t. ex. La Petite Bande, Bach Collegium Japan och på Drottningholms Slottsteater.

Jonas Nordberg tillhör den nya generationen av spännande musiker inom området knäppinstrument. Jonas har fått sin utbildning vid Mozarteum i Salzburg. Hans repertoar sträcker sig från renässansens lutmusik till den nyaste musikens upplevelser och upptäckter i ljudlandskapet.

Tid:                     13 oktober, kl 17.00

Plats:                  Laholms Teater

Konsertpris: 100 kr/medlem och 150 kr/icke medlem. Biljetter till konserterna kan köpas i Bokhandeln Laholm eller genom att klicka på knappen köp biljett samt vid entrén på konsertdagen.

Detaljer

Datum:
13 oktober, 2019
Tid:
17:00

Plats

Laholms Teater
Skottegränd 3 Laholm, 31231 Sverige + Google Map