Irländsk folkmusik med legendaren Andy Irvine & Quilty – The Best of the House

150kr – 200kr

Irländsk folkmusik med legendaren Andy Irvine & Quilty

The Best of the House

Quilty kommer till Laholm med ett spännande konsertsamarbete med en av Irlands största folkmusikikoner: Andy Irvine! Irvines innovativa tolkningar av de traditionella irländska folkvisorna och hans lyriska spel på mandolin och bouzouki har blivit stilbildande för flera generationer av folkmusiker, inte bara på Irland utan världen över. 2023 fyller Quilty 30 år och vi kan inte tänka oss ett bättre sätt att fira än att få spela tillsammans med denna legendar! I vårt musikaliska möte vill vi hylla Andy Irvines livsgärning som musiker och låtskrivare. Med konsertprogrammet The Best of the House vågar vi utlova en synnerligen livgivande musikalisk fest! Mer om Andy Irvine: Andy Irvine is one of the great Irish singers, his voice one of a handful of truly great ones that gets to the very soul of Ireland. He has been hailed as ”a tradition in himself.” Musician, singer and songwriter, Andy has maintained his highly individual performing skills throughout his over 50-year career. From Sweeney’s Men in the mid 60s, to the enormous success of Planxty in the 70s, his duo with Paul Brady in the later 70s and then from Patrick Street to Mozaik, LAPD and Usher’s Island, Andy has been a world music pioneer and an icon for traditional music and musicians. As a soloist, Andy fills the role of the archetypal troubadour with a show and a travelling lifestyle that reflect his lifelong influence, Woody Guthrie. To quote The Irish Times, ”Often copied, never equalled”, his repertoire consists of Irish traditional songs, dexterous Balkan dances and a compelling canon of his own self-penned songs.

Foto Andy Irvine: Julianne Rouqette

Quilty grundades 1993 och bandet har genom åren profilerat sig genom sina omfattande turnéer och sina konsertsamarbeten med körer och symfoniorkestrar som Sveriges främsta företrädare för irländsk folkmusik. 2018 firade Qullty sitt 25-års-jubileum med 40 konserter i Sverige och Tyskland. Premiären direktsändes av SR P2 Live från en fullsatt DieseIverkstaden i Stockholm. I samband med Folk & Världs-musikgalan 2020 blev Quilty nominerad till utmärkelsen Årets Band. Bandet Dag Westling – sång, gitarr, banjo, tin whistle Esbjörn Hazelius – fiol, sång, gitarr Gideon Andersson – bouzouki, mandolin, bodhran, sång Staffan Lindfors – kontrabas, sång.

Foto Quilty: Lena Hellström

Före konserten feån kl 17.30 erbjuder Stadshotellets pub, The Golden Pearl, en genuin och traditionell
Irish Stew med bröd, inkl 40 cl Mellerud eller ett glas vin (alt. alkoholfritt) för 249 kr.
Maten (max 65 personer) bokas som tillval samtidigt som konserten.

Konsertpris: 150 kr/medlem eller 200kr/ej medlem. Biljetter till konserterna kan köpas i Bokhandeln Laholm eller på nätet genom att klicka på knappen köp biljett samt vid entrén på konsertdagen i mån av plats.

22 mars, 2023
Kostnad:
150kr – 200kr

View Arrangör Website

Laholms Teater
Hästtorget 3
Laholm, 31230 Sverige

Din e-postadress kommer inte publiceras.