Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Andy Irvine & Quilty – Quilty 30 år. Jubileumsturné mars 2023. FULLBOKAT

22 mars, 2023, 19:00 - 21:00

150kr – 200kr

Quilty fyller 30 år och firar med att bjuda in den irländske folkmusiklegendaren Andy Irvine till ett musikaliskt möte och turnésamarbete.

Det blir ett rikt konsertprogram som presenterar det bästa från Irvines och Quiltys repertoarer – med utrymme för både samspel och egenart.

Andy Irvine är en av Irlands mest hyllade folk- och världsmusik-ikoner och en förebild och inspirationskälla för Quilty. Alltsedan hans stora genombrott med den banbrytande gruppen Planxty på 70-talet har Irvines lyriska spel på mandolin och hans innovativa tolkningar av traditionella folkvisor varit stilbildande för generationer av folkmusiker, inte bara på Irland utan världen över.

Quilty bildades 1993 och bandet har genom åren etablerat sig som Sveriges främsta företrädare för irländsk folkmusik. Med personliga arrangemang, musikalisk virtuositet och klangfylld stämsång har de satt sin prägel på den traditionella musiken och rönt stor framgång på sina turnéer och i konsertsamarbeten med körer och symfoniorkestrar över hela landet. Inför Folk & Världsmusikgalan 2020 blev Quilty nominerade till utmärkelsen Årets Band.

Utöver vår egen stora glädje att få spela och uppträda tillsammans med denna celebritet, vill vi hylla numera 80-årige Andy Irvines livsgärning som musiker, traditionsbärare, vispoet och världsmusik-pionjär.”

Musiker

  • Andy Irvine – sång, mandolin, mandola, munspel
  • Dag Westling – sång, gitarr, five-string banjo, tin whistle
  • Gideon Andersson – bouzouki, mandolin, bodhran, sång
  • Esbjörn Hazelius – fiol, sång, gitarr
  • Staffan Lindfors – kontrabas, sång

Andy Irvine, Foto: Julianne Rouqette
Quilty, Foto: Jörgen Sälde

Före konserten från kl 17.30 erbjuder Stadshotellets pub, The Golden Pearl, en genuin och traditionell Irish Stew med bröd, inkl 40 cl Mellerud eller ett glas vin (alt. alkoholfritt) för 249 kr.
Maten (max 65 personer) bokas som tillval samtidigt som konserten.

Konsertpris: 150 kr/medlem eller 200kr/ej medlem. Biljetter till konserterna kan köpas i Bokhandeln Laholm eller på nätet genom att klicka på knappen köp biljett samt vid entrén på konsertdagen i mån av plats.

Med stöd av

Detaljer

Datum:
22 mars, 2023
Tid:
19:00 - 21:00
Kostnad:
150kr – 200kr

Arrangör

Laholms Konsertförening
Telefon
0706029130
E-post
info@laholmskonsertforening.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Laholms Teater
Hästtorget 3
Laholm, 31230 Sverige
+ Google Map