Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Camerata Nordica Cello Ensemble: 8 celli+1 sopran

15 mars, 2025, 16:00 - 18:00

Kr150 – Kr200

Camerata Nordica Cello Ensemble: 8 celli+1 sopran

Då Camerata Nordica är en mångsidig ensemble med medlemmar från hela Europa, har en rad olika cellister passerat cellostämman genom åren. Eftersom det ofta är två celli i stämman har de aldrig fått möjlighet att träffa varandra. Idén med det här projektet är att inte bara ge dem chansen att mötas utan också spela tillsammans. Konsertprogrammet är byggt runt två av de mest berömda styckena för denna ovanliga uppsättning – de två Bachianas Brasilieras nr 1 och nr 5 av Hector Villa-Lobos. I nr 5 har han även lagt till en sopranröst som sjunger en text av poeten Ruth V. Corrêa. Utöver dessa verk kommer ytterligare ett antal stycken att vara med, bland annat Solveigs sang av Edvard Grieg, samt ouvertyren ur Barberaren i Sevilla. Camerata Nordica etablerades år 1974 som Kalmar Läns regionala orkester och har sedan dess blivit landets ledande kammarorkester. Orkestern består både av permanenta och internationella medlemmar och lockar exceptionella talanger från hela Sverige och Europa.

Helena Schuback

Den svensk-brasilianska sopranen Helena Schuback tog sin masterexamen från Operahögskolan i Oslo 2021 och hade tidigare en magisterexamen i violin från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. I juni 2022 framträdde Schuback i titelrollen som Aeglé på Stockholm Early Music Festival med Orfeus Barockensemble Stockholm (Kungliga Filharmonikerna). Efter framträdande i Innsbruck erhöll hon titelrollen i 2022 års produktion av L´amazzone Corsara av C. Pallavicino.

År 2023 fick hon det betydelsefulla Mogrenpriset i musik med motiveringen:
Helena Schuback vågade lämna fiolen bakom sig och göra rösten till sitt huvudinstrument. Rösten växer, låter sig breddas på ett naturligt sätt utan att förlora sin skönhet och lämpar sig alltmer för en spännande och krävande ny repertoar. Vi vill se mer av henne!

Pris: 150 kr/medlem, 200 kr/icke medlem. Barn o Ungdom under 18 år GRATIS, men biljett måste bokas till barn och ungdomar då alla platser är numrerade.

Biljetter släpps senare.

Detaljer

Datum:
15 mars, 2025
Tid:
16:00 - 18:00
Kostnad:
Kr150 – Kr200

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *